GEROOKTE HEILBOT MET COURGETTE EN TOMATENSAUS
1 kleine courgette (150 gram)
zout
2 rijpe tomaten
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel wijnazijn
vers gemalen peper
½ theelepel suiker
tabasco
3 takjes basilicum
100 gram gerookte heilbot
Was de courgette en snijd hem in dunne reepjes. Blancheer de courgette 2 minuten in ruim kokend water met zout. Spoel de groente in een zeef onder koud water af. Was de tomaten en pureer ze in de keukenmachine met de olie en de azijn tot een gladde saus. Zeef de saus en breng hem op smaak met zout, peper, de suiker en enkele druppeltjes Tabasco. Knip 4 blaadjes basilicum fijn en schep ze door de courgette. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Snijd de heilbot in dunne reepjes.
Schep op 2 bordjes een bergje courgette en een bergje heilbot. Schenk de saus ernaast en garneer met toefjes basilicum.
2 personen
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 24 maart 1993
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten