zaterdag 10 maart 2018

Basmatirijst met broccoli en zoetzure mosselsaus

BASMATIRIJST MET BROCCOLI EN ZOETZURE MOSSELSAUS

zout
150 gram basmatirijst
250 gram broccoli
1 bosuitje
1 pot Zeeuwse mosselen in azijn (nettogewicht 350 gram)
2 deciliter ananassap
1 eetlepel Dijonmosterd
1 eetlepel gembersiroop
3 eetlepels paprikasalade
2 theelepels citroensap
peper
2 eetlepels allesbinder


In pan met ruim water en zout rijst gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Intussen broccoli schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen (stronk wordt niet gebruikt). In andere pan met water en zout broccoli in 6 minuten gaarkoken. Intussen uitje schoonmaken en in ringetjes snijden. Mosselen in zeef laten uitlekken. In steelpan ananassap aan de kook brengen. Mosterd, ui en gembersiroop toevoegen. 2 Minuten laten koken. Mosselen en paprikareepjes toevoegen. Saus in 3 minuten door en door heet laten worden. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Allesbinder al roerend aan saus toevoegen en blijven roeren tot gebonden saus ontstaat. Rijst over twee borden verdelen. Mosterdsaus erover en ernaast scheppen. Broccoli ernaast scheppen.

2 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Allerhande maart 1993

Geen opmerkingen: