zaterdag 10 maart 2018

Omelettaart met garnalen (China)

OMELETTAART MET GARNALEN

5 stengels bleekselderij
4 bosuitjes
5 shiitakes
4 ½ theelepel maïzena
3 theelepels wijnazijn
2 theelepels (bruine basterd)suiker
3 eetlepels sojasaus
1 ½ theelepel sesamolie
6 eieren
zout
zwarte peper
5 eetlepels olie
125 gram taugé
200 gram Noorse garnalen
gemberpoeder


Bleekselderij in dunne reepjes van 6 centimeter snijden. Bosuitjes in reepjes van 6 centimeter snijden. Shiitakes in dunne reepjes snijden. In steelpan maïzena met 1 ½ deciliter water glad roeren. Erdoor roeren: azijn, suiker, sojasaus en sesamolie. Eieren met zout en peper loskloppen. In wok of grote koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. 1/5 Deel van bleekselderij, 1/5 deel van bosuitjes, 1/5 deel van taugé en 1/5 deel van shiitakes toevoegen. Op hoog vuur 1 minuut roerbakken. ¼ Deel van eimengsel toevoegen en laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is. Omelet op bord laten glijden en warmhouden. Op zelfde manier nog 3 omeletten bakken. In wok 1 eetlepel olie verhitten. Garnalen met snufje gemberpoeder toevoegen. Op hoog vuur 1 minuut roerbakken. Intussen saus aan de kook brengen. Omeletten stapelen en garnalen ertussen verdelen. Bovenkant garneren met rest van reepjes groente. 4 Eetlepels saus erover schenken. Rest van saus apart erbij geven.
Lekker met gebakken rijst en wortel.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : China
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip maart 1992

Geen opmerkingen: