zaterdag 10 maart 2018

Salade met gorgonzola en roomkaasballetjes (Italië)

SALADE MET GORGONZOLA EN ROOMKAASBALLETJES

25 gram hazelnoten met vlies
4 takjes peterselie
75 gram magor-kaas
75 gram verse roomkaas
1 theelepel paprikapoeder
zout
peper
2 halve perziken (blik) + 2 eetlepels vocht
2 eetlepels noteolie
1 eetlepel (sherry)azijn
100 gram gemengde salade


Hak de hazelnoten en de peterselie fijn. Vorm van de magor 6 balletjes. Wentel de balletjes door de fijngehakte noten. Meng de roomkaas met het paprikapoeder, zout en peper en vorm er 6 balletjes van. Wentel ze door de peterselie. Snijd de perziken in dunne schijfjes. Klop het perzikvocht, de olie en de azijn tot een sausje en breng het op smaak met zout en peper.
Verdeel de salade over 2 borden. Sprenkel het sausje erover en rangschik de perzik en de kaasballetjes op de salade.

2 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 2 minuten

land : Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 24 maart 1993

Geen opmerkingen: