zaterdag 10 maart 2018

Chinese tomatensoep (China)

CHINESE TOMATENSOEP

2 tomatenbouillontabletten
1 blik gepelde tomaten (nettogewicht 400 gram)
stukje gemberwortel (3 x 1 centimeter)
2 bosuitjes
1 winterwortel (150 gram)
2 eetlepels olie
1 eetlepel vloeibare honing
2 theelepels gembersiroop
1 eetlepel zoete pikante chilisaus
1 theelepel tabasco
25 gram mihoen
1 eetlepel maïzena
8 kerstomaatjes


In 1 liter kokend water bouillontabletten oplossen. Tomaten uit blik fijnhakken. Met sap aan bouillon toevoegen. Gemberwortel schillen en fijnsnijden. Bosuitjes in dunne ringen snijden (wit en groen apart houden). Wortel in dunne reepjes snijden. In wok of braadpan olie verhitten. Gemberwortel en wit van bosui toevoegen. Op hoog vuur 1 minuut roerbakken. Wortel toevoegen en op hoog vuur 2 minuten roerbakken. Aan soep toevoegen. Honing, gembersiroop, chilisaus, tabasco en mihoen (gebroken) toevoegen. Soep aan de kook brengen. Maizena met 2 eetlepels water glad roeren. Al roerende aan soep toevoegen. Nog 2 minuten zachtjes koken. Intussen kerstomaatjes halveren. Soep in 4 soepkommen doen. Kerstomaatjes erover verdelen. Groen van bosui erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 160 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : China
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip maart 1992

Geen opmerkingen: