zaterdag 10 maart 2018

Mihoen goreng

MIHOEN GORENG

½ zakje kruidenmix voor bami (Conimex)
200 gram mihoen
1 ui
100 gram paksoi
maisolie
1 theelepel geraspte citroenschil
50 gram taugé
1 eetlepel ketjap manis
sambal oelek
1 eetlepel fijngeknipte bieslook


Week de bamikruiden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de mihoen 2 minuten in kokend water en zet het vuur direct uit. Spoel de mihoen af onder de koude kraan en laat hem goed uitlekken. Pel en snipper de ui. Was de paksoi en snijd hem in smalle reepjes.
Verhit een scheutje olie in een ruime braadpan of wok op hoog vuur en bak hierin al omscheppend de ui met de geraspte citroenschil in 3 minuten glazig. Voeg de paksoi en de taugé toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de bamikruiden en de ketjap toe. Schep de mihoen en 1 à 2 theelepels sambal erdoor en bak het gerecht nog 3 minuten omscheppend op een hoog vuur. Strooi de bieslook erover.

2 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Menu 10 maart 1993

Geen opmerkingen: