zaterdag 10 maart 2018

Gazpacho (Spanje)

GAZPACHO (KOUDE TOMATENSOEP)

4 sneetjes wittebrood
2 uien
1 komkommer
2 blikken gepelde tomaten (nettogewicht 400 gram)
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
1 teentje knoflook
1 theelepel paprikapoeder (mild)
zout
peper
2 theelepels suiker
1 rode paprika
1 groene paprika
4 eetlepels olijfolie


Van brood korstjes verwijderen. Sneetjes in stukjes snijden. Komkommer schillen en zaadjes verwijderen. In kleine stukjes snijden. In keukenmachine pureren: helft van stukjes brood, helft van ui, helft van komkommer, tomaten met vocht, tomatenpuree, knoflook, paprikapoeder, zout, peper en suiker. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Van paprika’s zaadlijsten verwijderen. In kleine stukjes snijden.
Door koude tomatensoep olie roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van stukjes brood op schaal leggen. Op andere schaal paprika, rest van ui en rest van komkommer rangschikken. Soep in 4 borden scheppen. aan tafel stukjes brood (croutons zijn ook erg lekker) en groenten erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 250 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 10 minuten

gebied : Spanje
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip maart 1992

Geen opmerkingen: