zaterdag 10 maart 2018

Gestoofd konijn met ui en kruiden (Griekenland)

GESTOOFD KONIJN MET UI EN KRUIDEN

3 uien
4 teentjes knoflook
1 eetlepel citroensap
versgemalen peper
2 ½ theelepel oregano
2 theelepels suiker
2 deciliter droge witte wijn
4 teentjes knoflook
1½ kilogram konijndelen
5 eetlepels olie
25 gram boter of margarine
zout
2 theelepels ketoembar (koriander)
3 takjes peterselie


1 Ui in grove stukken snijden. 2 Teentjes knoflook in dunne plakjes snijden. In grote schaal door elkaar roeren: stukken ui, plakjes knoflook, citroensap, peper, 1 theelepel oregano, suiker en wijn. Konijn erin leggen. Op koele plaats 8 uur laten staan (marineren). Af en toe keren.
Oven voorverwarmen op 200°C. Intussen 2 uien in stukjes snijden. In steelpan olie met boter verwarmen. Konijn uit marinade halen en droogdeppen. Met zout bestrooien. In braadslede leggen. Over konijn verdelen: stukjes ui, 1 ½ theelepel oregano, koriander en peper. 2 Teentjes knoflook erboven uitpersen. Peterselie erboven fijnknippen. Olie-botermengsel erover schenken. In midden van oven konijn 20 minuten bakken. Intussen boven maatbeker marinade zeven. 1 Deciliter marinade aan konijn toevoegen. Met aluminiumfolie afdekken. 20 Minuten stoven. Folie verwijderen. Konijn in nog 10 minuten gaar laten worden. In schaal scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
voor- / bereidings- / marineertijd : 15 / 60 / 8 uur

gebied : Griekenland
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip maart 1992

Geen opmerkingen: