zaterdag 10 maart 2018

Gegratineerde schelvis met rijst en groenten

GEGRATINEERDE SCHELVIS MET RIJST EN GROENTEN

2 kruidenbouillontabletten
250 gram 5-minuten-rijst
1 kleine winterwortel (200 gram)
1 courgette (200 gram)
2 eetlepels boter of margarine
400 gram schelvisfilet
zout
peper
1 eetlepel mosterd
100 gram Cheddar kaas
2 eieren
2 eetlepels gembersiroop
(2 takjes dille)


Gril voorverwarmen op hoogste stand. 4 ovenvaste schaaltjes invetten. 4 Deciliter water aan de kook brengen. Hierin bouillontabletten oplossen. Rijst toevoegen en koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen wortel en courgette in dunne reepjes snijden. Boter verhitten. Wortel en courgette 5 minuten zachtjes bakken. Vis inwrijven met zout en peper. Bestrijken met mosterd. Kaas raspen. Eieren loskloppen met kaas, zout en peper. Door wortel-courgette rijst en gembersiroop scheppen. Over ovenschaaltjes verdelen. Vis erop leggen. Eimengsel erover schenken. 1 Richel onder midden van grill schuiven. In 5 minuten goudbruin en gaar laten worden. (Uit oven garneren met dille.)
lekker met extra gestoofde courgette.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip maart 1992

Geen opmerkingen: