zaterdag 10 maart 2018

Kaaskroketjes met tijm en bieslook (Nederland)

KAASKROKETJES MET TIJM EN BIESLOOK

De belegen kaas maakt de kroketjes tot een volwaardig hoofdgerecht.

1 ei
3 sneetjes (oud) bruin boord
100 gram belegen kaas
1 eetlepel fijngehakte bieslook
1 volle theelepel mosterd
½ theelepel tijm
3 eetlepels olie


Splits het ei. Snijd de korstjes van het brood en verkruimel de sneetjes heel fijn. Rasp de kaas grof. Meng de eidooier, het bieslook, de mosterd, de tijm en 2/3 van het broodkruim door de kaas. Vorm hier 6 klein kroketjes van. Wentel deze eerst door het eiwit en rol ze dan door het broodkruim.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kaaskroketjes nel rondom bruin. Lekker met broccoli en tomaat.
Wijntip: Kies een ferme, fruitige wijn bij deze pittige kroketjes met belegen kaas. Bijvoorbeeld een St. Chinian of een Fitou.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

land : Nederland
gerechtsoort : eigerecht

bron : Menu 8 maart 1995

Geen opmerkingen: