KAASKROKETJES MET TIJM EN BIESLOOK
De belegen kaas maakt de kroketjes tot een volwaardig hoofdgerecht.
1 ei
3 sneetjes (oud) bruin boord
100 gram belegen kaas
1 eetlepel fijngehakte bieslook
1 volle theelepel mosterd
½ theelepel tijm
3 eetlepels olie
Splits het ei. Snijd de korstjes van het brood en verkruimel de sneetjes heel fijn. Rasp de kaas grof. Meng de eidooier, het bieslook, de mosterd, de tijm en 2/3 van het broodkruim door de kaas. Vorm hier 6 klein kroketjes van. Wentel deze eerst door het eiwit en rol ze dan door het broodkruim.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kaaskroketjes nel rondom bruin. Lekker met broccoli en tomaat.
Wijntip: Kies een ferme, fruitige wijn bij deze pittige kroketjes met belegen kaas. Bijvoorbeeld een St. Chinian of een Fitou.
2 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
land : Nederland
gerechtsoort : eigerecht
bron : Menu 8 maart 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten