zaterdag 10 maart 2018

Knolselderij-krabsalade met citroensaus

KNOLSELDERIJ-KRABSALADE MET CITROENSAUS

1 citroen
150 gram knolselderij
4 krabsticks
1 theelepel suiker
4 eetlepels zure room
2 eetlepels mayonaise
zout
peper
Tabasco
2 blaadjes sla
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 toefjes peterselie


Snijd van de citroen 4 dunne plakjes af. Pers de rest van de citroen uit. Schil de knolselderij en snijd de knol in luciferdunne reepjes. Kook de reepjes knolselderij 2 minuten in een klein laagje water. Giet het water af. Spoel de reepjes knolselderij af met koud water en laat ze afkoelen. Trek de krabsticks met een vork uit elkaar. Meng de suiker met het citroensap en roer tot de suiker is opgelost. Voeg er de zure room, de mayonaise, een snufje zout, peper en 3 druppels Tabasco aan toe.
Leg de blaadjes sla op 2 bordjes. Meng de reepjes knolselderij met de reepjes krab en leg ze op de sla. Verdeel de saus over de salade. Bestrooi met de fijngehakte peterselie en garneer met de plakjes citroen en de toefjes peterselie. Lekker met warme toost.

2 personen

voedingswaarde : 220 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 10 maart 1993

Geen opmerkingen: