zaterdag 10 maart 2018

Griekse gamba's met fetakaas (Griekenland)

GRIEKSE GAMBA’S MET FETAKAAS

1 ui
2 vleestomaten
2 teentjes knoflook
100 gram fetakaas
12 gamba’s
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijn
½ theelepel suiker
zout
peper
½ theelepel gedroogde tijm


Pel de ui en snijd hem in ringen. Ontvel de tomaten in kokend water en snijd ze in kleine stukjes. Pel en snipper de teentjes knoflook. Snijd de fetakaas in zeer kleine blokjes. Pel de gamba’s, maar laat de kop en de staart eraan zitten.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui met de stukjes tomaat en de knoflook 5 minuten omscheppend op een hoog vuur. Voeg de wijn, de suiker, wat zout en peper en de tijm toe. Voeg de gamba’s toe en laat ze in 3 minuten bijna gaar worden. Schep het gerecht in een ovenvast schaaltje, strooi de blokjes fetakaas erover en zet de schaal 2 minuten onder de hete grill.
Lekker met warm (bruin) stokbrood en een gemengde salade met olijven.

2 personen

voedingswaarde : 350 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 7 / 10 minuten

gebied : Griekenland
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Menu 10 maart 1993

Geen opmerkingen: