zaterdag 10 maart 2018

Vegetarische schnitzel met mosterd-bieslooksaus

VEGETARISCHE SCHNITZEL MET MOSTERD-BIESLOOKSAUS

1 ei
4 eetlepels sesamzaad
4 vegetarische schnitzels
25 gram boter of margarine
6 eetlepels yogonaise
1 eetlepel grove mosterd
1 theelepel suiker
15 sprietjes bieslook
zout
peper


In diep bord ei loskloppen. Op plat bord sesamzaad strooien. Schnitzels eerst door ei halen en dan door sesamzaad wentelen. Boter verhitten. Schnitzels in 8 minuten goudbruin bakken, halverwege keren. Intussen sausje roeren van yogonaise, mosterd en suiker. Bieslook erboven fijnknippen. Op smaak brengen met zout en peper. Schnitzels op schaal leggen. Sausje apart erbij geven.
Lekker met patates frites en bietensalade.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip maart 1992

Geen opmerkingen: