zaterdag 10 maart 2018

Crêpes met spinazievulling (Frankrijk)

CRÊPES MET SPINAZIEVULLING

200 gram diepvries bladspinazie
1 sjalotje
150 gram champignons
30 gram boter
2 eetlepels crème fraîche
4 crêpes (zie basisrecept)
4 eetlepels geraspte gruyère kaas


Spinazie op hoog vuur verwarmen. Sjalotje snipperen. Champignons in plakjes snijden. Boter smelten. Sjalotje 3 minuten zachtjes bakken. Champignons toevoegen en 5 minuten zachtjes meebakken. Spinazie toevoegen. Blijven roeren tot al het vocht verdampt is. Crème fraîche erdoor roeren. Opnieuw al roerende vocht laten verdampen. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Over crêpes spinaziemengsel verdelen. Crêpes dubbelklappen. Bestrooien met kaas. Onder grill in 3 minuten kaas laten smelten.

2 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip maart 1992

Geen opmerkingen: