zaterdag 10 maart 2018

Tomatensalade met warme cashewdressing

TOMATENSALADE MET WARME CASHEWDRESSING

2 sjalotjes
4 kleine tomaten
5 takjes selderij
50 gram gezouten of ongezouten cashewnoten
2 sneetjes oud witbrood
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 eetlepel rode wijnazijn
zout
peper


Sjalotjes fijn snipperen. Tomaten in partjes snijden. Selderij fijnknippen. Cashewnoten grof hakken. Van brood korstjes verwijderen. In blokjes snijden. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Blokjes brood in 2 minuten al omscheppende goudbruin bakken. Uit pan scheppen en op stuk keukenpapier laten uitlekken. Olie in pan laten.
Op 2 bordjes partjes tomaat rangschikken. Sjalot en selderij erover strooien. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Stukjes cashewnoten 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Azijn erdoor kloppen. Nog even verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Over bordjes met tomatensalade schenken. Broodcroutons erover strooien.

2 personen

voedingswaarde : 390 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip maart 1992

Geen opmerkingen: