zaterdag 10 maart 2018

Ananasjam met sinaasappel

ANANASJAM MET SINAASAPPEL

1 verse ananas (1500 gram)
2 sinaasappels
1 deciliter sinaasappellikeur (Grand Marnier of Cointreau)
1 kilogram geleisuiker


4 Jampotjes van 4½ deciliter en deksels afwassen in heet water met soda. Goed afspoelen met schoon water. Tot gebruik omgekeerd op dubbelgevouwen schone theedoek zetten.
Ananas in plakken snijden. Schil en harde kroontjes wegsnijden. Harde kern verwijderen. Ananas in keukenmachine pureren of heel fijnsnijden. Sinaasappels uitpersen. In grote pan ananaspuree, sinaasappelsap, likeur en geleisuiker door elkaar roeren. Aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten doorkoken. Jampotjes tot aan rand vullen met hete jam. Potjes direct afsluiten en 10 minuten omgekeerd neer zetten. Potjes weer omkeren en jam verder laten afkoelen.
Etiketten met naam en bereidingsdatum erop plakken. 1 Jaar houdbaar op een koele, donkere plaats; geopende potjes 1 à 2 maanden in koelkast.

4 potjes

voedingswaarde : 1165 kcal per potje
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : ontbijtgerecht

bron : Allerhande maart 1992

Geen opmerkingen: