zaterdag 10 maart 2018

Toost met gebakken kippenlevertjes en gember

TOOST MET GEBAKKEN KIPPENLEVERTJES EN GEMBER

3 bolletjes gember
2 plakjes ontbijtspek
150 gram kippenlevertjes
2 eetlepels bloem
zout
peper
25 gram boter
½ eetlepel Franse mosterd
2 eetlepels gembernat
2 sneetjes bruin casinobrood
6 sprietjes bieslook


Snijd de gember in plakjes. Snijd het spek in stukjes. Snijd de kippenlevertjes in drieën, bestrooi ze met zout en peper en wentel ze door de bloem.
Verhit de boter. Bak het spek en de kippenlevertjes in 5 minuten bruin en gaar. Voeg de gember, de mosterd en het gembernat toe en bak nog 1 minuut. Rooster de sneetjes brood en leg ze op 2 borden. Schep het kippenlevermengsel erop en knip de bieslook erboven fijn.

2 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 8 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 24 maart 1993

Geen opmerkingen: