GEGRATINEERDE KALKOEN MET SPAANSE SAUS
1 klein ei
2 eetlepels melk
2 kalkoenschnitzels (300 gram)
50 gram Parmezaanse kaas
25 gram boter of margarine
¾ deciliter droge sherry
1 deciliter slagroom
2 sprietjes bieslook
Oven voorverwarmen op 225°C. Intussen ei met melk loskloppen. Vlees eerst door eimengsel halen, dan door kaas wentelen. In ovenschotel boter smelten. Vlees erin leggen. In midden van oven vlees 15 minuten braden, halverwege keren. Sherry toevoegen. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Vlak onder grill vlees in 5 minuten goudbruin grilleren. In steelpan braadvocht en slagroom schenken. Op hoog vuur in 2 minuten tot dikvloeibare saus laten inkoken. Op 2 borden vlees leggen. Saus ernaast schenken. Saus bestrooien met bieslook.
Lekker met rijst en peultjes.
2 personen
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Spanje
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair maart 1993
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten