CAPTAIN’S OMELET (OMELET MET GEROOKTE FOREL)
200 gram gerookte forel
4 eieren splitsen
2 eetlepels slagroom
(zout)
peper
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
25 gram boter of margarine
toefjes peterselie
Helft van 200 gram gerookte forel in hele kleine stukjes, andere helft in grove stukken snijden. 4 Eieren splitsen. Eidooiers loskloppen met 2 eetlepels slagroom, (zout), peper en 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas. Kleine stukjes forel erdoor roeren. Eiwitten stijfkloppen. Door eidooiermengsel scheppen. In koekenpan 25 gram boter of margarine smelten. Eimengsel toevoegen. Omelet ervan bakken. Bestrooien met 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas. Op bord laten glijden. Garneren met rest van forel en toefjes peterselie.
4 personen
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Engeland
gerechtsoort : ontbijtgerecht
bron : Tip Culinair maart 1993
zondag 11 maart 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten