zondag 11 maart 2018

Captain's Omelet (Engeland)

CAPTAIN’S OMELET (OMELET MET GEROOKTE FOREL)

200 gram gerookte forel
4 eieren splitsen
2 eetlepels slagroom
(zout)
peper
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
25 gram boter of margarine
toefjes peterselie


Helft van 200 gram gerookte forel in hele kleine stukjes, andere helft in grove stukken snijden. 4 Eieren splitsen. Eidooiers loskloppen met 2 eetlepels slagroom, (zout), peper en 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas. Kleine stukjes forel erdoor roeren. Eiwitten stijfkloppen. Door eidooiermengsel scheppen. In koekenpan 25 gram boter of margarine smelten. Eimengsel toevoegen. Omelet ervan bakken. Bestrooien met 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas. Op bord laten glijden. Garneren met rest van forel en toefjes peterselie.

4 personen

bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Engeland
gerechtsoort : ontbijtgerecht

bron : Tip Culinair maart 1993

Geen opmerkingen: