maandag 12 maart 2018

Caraway Seed Rolls and Herbed Curd (Engeland)

CARAWAY SEED ROLLS AND HERBED CURD (KUMMELBROODJES EN KRUIDENKWARK)

500 gram bruinbroodmix
3 deciliter lauw water
2 eetlepels boter of margarine
4 eetlepels lijnzaad
4 eetlepels kummel
grof zeezout
4 eetlepels melk
½ bakje magere kwark
½ bekertje crème fraîche
5 fijngeknipte takjes peterselie
20 fijngeknipte sprietjes bieslook


Broodjes: Van 500 gram bruinbroodmix, 3 deciliter lauw water, 2 eetlepels boter of margarine, 2 eetlepels lijnzaad en 2 eetlepels kummel deeg maken en laten rijzen volgens gebruiksaanwijzing op pak. 8 Aluminiumschaaltjes (doorsnede 10 centimeter) invetten. In kommetje mengen: 2 eetlepels grof zeezout, 2 eetlepels lijnzaad en 2 eetlepels kummel. Oven voorverwarmen op laagste stand (60°C). Van deeg 24 gelijke balletjes vormen. Op elk schaaltje 3 balletjes tegen elkaar zetten. Bestrijken met 4 eetlepels melk en bestrooien met gemengde zaadjes. Luchtig afdekken met aluminiumfolie. In midden van oven balletjes 15 minuten laten narijzen. Folie verwijderen. Oven op 225°C instellen. In nog 20 minuten broodjes gaar en goudbruin bakken.
Kruidenkwark: In kommetje mengen: ½ bakje magere kwark, ½ bekertje crème fraîche, 5 fijngeknipte takjes peterselie en 20 fijngeknipte sprietjes bieslook. Op smaak brengen met zout.
Serveren bij kummelbroodjes.

8 personen

bereidings- / rijstijd : 30 / 45 minuten

gebied : Engeland
gerechtsoort : ontbijtgerecht

bron : Tip Culinair maart 1993

Geen opmerkingen: