maandag 12 maart 2018

Perzikchutney

PERZIKCHUTNEY

½ vanillestokje
½ deciliter perziksap (of water)
150 gram geleisuiker
1 kaneelstokje
½ eetlepel citroensap
geraspte schil van ½ citroen
snufje kruidnagelpoeder
250 gram perzik (vers of uit blik, uitgelekt)


½ Vanillestokje opensnijden en boven pan merg eruit schrapen. Toevoegen: vanillestokje, ½ deciliter perziksap (of water), 150 gram geleisuiker, 1 kaneelstokje, ½ eetlepel citroensap, geraspte schil van ½ citroen en snufje kruidnagelpoeder. Aan de kook brengen en 4 minuten laten doorkoken. 250 Gram perzik (vers of uit blik, uitgelekt) in stukjes snijden. Toevoegen en 2 minuten laten meekoken. Vanillestokje eruit halen. Mengsel overdoen in goed schoongemaakt jampotje. Deksel erop draaien. Chutney laten afkoelen.

4 personen

bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : ontbijtgerecht

bron : Tip Culinair maart 1993

Geen opmerkingen: