PERZIKCHUTNEY
½ vanillestokje
½ deciliter perziksap (of water)
150 gram geleisuiker
1 kaneelstokje
½ eetlepel citroensap
geraspte schil van ½ citroen
snufje kruidnagelpoeder
250 gram perzik (vers of uit blik, uitgelekt)
½ Vanillestokje opensnijden en boven pan merg eruit schrapen. Toevoegen: vanillestokje, ½ deciliter perziksap (of water), 150 gram geleisuiker, 1 kaneelstokje, ½ eetlepel citroensap, geraspte schil van ½ citroen en snufje kruidnagelpoeder. Aan de kook brengen en 4 minuten laten doorkoken. 250 Gram perzik (vers of uit blik, uitgelekt) in stukjes snijden. Toevoegen en 2 minuten laten meekoken. Vanillestokje eruit halen. Mengsel overdoen in goed schoongemaakt jampotje. Deksel erop draaien. Chutney laten afkoelen.
4 personen
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : ontbijtgerecht
bron : Tip Culinair maart 1993
maandag 12 maart 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten