woensdag 21 juni 2017

Witte kool met paprika (China)

WITTE KOOL MET PAPRIKA

400 gram geschaafde witte kool
½ rode paprika, in reepjes
zout
1 verse rode Spaanse peper
1 - 2 eetlepels boter
1 fijngesnipperde ui
1 fijngehakt teentje knoflook
1 theelepel geraspte gember
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel azijn
2 - 3 eetlepels sojasaus
½ theelepel bruine suiker
versgemalen zwarte peper
1/8 liter groentefond
1 - 2 eetlepels fijngesneden bieslook


Kool en paprika even blancheren. De Spaanse peper ontpitten en fijn snipperen. Boter verhitten. Ui, knoflook, Spaanse peper en groenten hierin roerbakken. Kruiden en fond toevoegen, alles aan de kook brengen, op smaak brengen en bestrooien met bieslook.

2 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Aziatische keuken / Renate Faller

Geen opmerkingen: