WITTE KOOL MET PAPRIKA
400 gram geschaafde witte kool
½ rode paprika, in reepjes
zout
1 verse rode Spaanse peper
1 - 2 eetlepels boter
1 fijngesnipperde ui
1 fijngehakt teentje knoflook
1 theelepel geraspte gember
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel azijn
2 - 3 eetlepels sojasaus
½ theelepel bruine suiker
versgemalen zwarte peper
1/8 liter groentefond
1 - 2 eetlepels fijngesneden bieslook
Kool en paprika even blancheren. De Spaanse peper ontpitten en fijn snipperen. Boter verhitten. Ui, knoflook, Spaanse peper en groenten hierin roerbakken. Kruiden en fond toevoegen, alles aan de kook brengen, op smaak brengen en bestrooien met bieslook.
2 personen
voedingswaarde : 190 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Aziatische keuken / Renate Faller
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten