woensdag 21 juni 2017

Fesa di Tacchino con Salsa di Noci (Italië)

FESA DI TACCHINO CON SALSA DI NOCI (KALKOENFILET MET NOTENSAUS)

600 gram kalkoenfilet, in plakken
bloem
30 gram boter
2 eetlepels olijfolie
½ glas droge witte wijn
zout
versgemalen witte peper
boter om de ovenschaal mee te bestrijken

SAUS
50 gram boter
50 gram bloem
½ liter melk
2 eetlepels room
30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
2 eetlepels grof gehakte walnoten
zout
peper


Klop de kalkoenfilets zachtjes uit met een vochtig gemaakte vleesklopper. Haal ze daarna door de bloem. Laat de boter lichtbruin worden in een koekenpan en bak hierin de kalkoenfilets aan beide kanten, op laag vuur. Zout en peper naar smaak toevoegen. Giet de witte wijn erover en haal de kalkoenfilets uit de pan zodra deze verdampt is. Bestrijk een ovenschaal met boter en schik de kalkoenfilets erin.
Maak de saus als volgt. Laat in een pannetje de boter smelten, roer de bloem erdoor met een houten lepel en voeg al roerende 2 deciliter melk toe. Blijf goed roeren zodat er geen klonten ontstaan en voeg in gedeelten de overige melk toe. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de room erdoor, evenals de Parmezaanse kaas en de walnoten. Giet de hete saus over de kalkoenfilets en zet de schaal een paar minuten in een voorverwarmde oven (180°C).
Serveer direct, in de ovenschaal.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Echt Italiaans koken / Enzo Rutigliano

Geen opmerkingen: