woensdag 21 juni 2017

Coniglio alla Cacciatora (Italië)

CONIGLIO ALLA CACCIATORA (KONIJN OP DE WIJZE VAN DE JAGER)

1,4 kilogram konijnenbouten
bloem
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel geklaarde boter
3 tenen knoflook, gekneusd
1 eetlepel rozemarijn, fijngehakt
2 laurierblaadjes
1 deciliter rode-wijnazijn
½ glas droge witte wijn
4 eetlepels tomaat in stukjes
½ liter vleesbouillon
4 deciliter bruine saus
2 eetlepels kappertjes
40 gram ansjovis
zout
peper


Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de olijfolie met de geklaarde boter in een braadpan en bak de stukken konijn rondom bruin. Voeg de knoflook, rozemarijn, laurier, rode-wijnazijn en witte wijn toe en laat dit op hoog vuur inkoken. Roer de stukjes tomaat, de bouillon en de bruine saus, de kappertjes en de ansjovis (afgespoeld onder koud water en fijngehakt) erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat het dan 1¼ uur zachtjes stoven. Neem de konijnenbouten uit de pan, zeef de saus en giet haar over het konijn.
Serveren.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Echt Italiaans koken / Enzo Rutigliano

Geen opmerkingen: