LENTE-UITJES MET RIJST
250 gram langkorrelige rijst
4 lente-uitjes
1 eetlepel olie
1 - 2 eetlepels sojasaus
een paar druppels azijn
wat zout
gemalen Sichuanpeper naar smaak
De rijst gaarkoken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Intussen de lente-uitjes in dunne ringetjes snijden. De olie verhitten in een wok. De rijst toevoegen en even roerbakken. Sojasaus en azijn toevoegen en erdoor roeren. De lente-uitjes toevoegen en erdoor scheppen. Alles goed warm laten worden en op smaak brengen met zout en peper.
2 personen
voedingswaarde : 660 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Aziatische keuken / Renate Faller
woensdag 21 juni 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten