woensdag 21 juni 2017

Lintmacaroni met Nagasaki-groente (Nagasaki, Japan)

LINTMACARONI MET NAGASAKI-GROENTE

10 gram gedroogde wolkenoren
200 gram volkoren lintmacaroni
zout
300 gram lente-uitjes
2 eetlepels arachideolie
1 theelepel fijngesnipperde verse gember
2 grote rijpe tomaten, in dobbelsteentjes
1 uitgeperst teentje knoflook
1 theelepel maiszetmeel
1/8 liter groentefond
2 eetlepels Japanse sojasaus
2 eetlepels sherry
wat versgemalen peper
een paar druppeltjes tabasco


De paddenstoelen in lauwwarm water leggen en ongeveer ¼ uur laten weken. Daarna in stukjes snijden. De lintmacaroni beetgaar koken in water, waaraan een weinig zout is toegevoegd. De lente-uitjes in ongeveer 3 centimeter lange reepjes snijden. De olie verhitten in een wok. Zout, lente-uitjes, gember en paddenstoelen toevoegen. Roerbakken tot alles beetgaar is. De stukjes tomaat en de knoflook toevoegen en even meefruiten. De groenten uit de wok nemen. Het maiszetmeel door de fond roeren, in de wok doen en aan de kook brengen. De saus op smaak brengen met sojasaus, sherry, peper en tabasco. De macaroni en de groenten erdoor scheppen en et geheel warm laten worden.

2 personen

voedingswaarde : 710 kcal p.p.
bereidings- / inweektijd : 40 / 15 minuten

gebied : Nagasaki, Japan
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Aziatische keuken / Renate Faller
Een reactie plaatsen