woensdag 21 juni 2017

Asperge-tofusalade (Japan)

ASPERGE-TOFUSALADE

250 gram groene asperges
3 eetlepels Japanse sojasaus
2 eetlepels citroensap
geraspte schil van een citroen
1½ theelepel suiker
2½ eetlepels sesamolie
125 gram Japanse tofu, in blokjes
1 lente-uitje, in dunne ringetjes
4 blaadjes veldzuring, in reepjes


Het onderste gedeelte van de asperges dun schillen en in schuine stukjes snijden. Ruim water met 1 eetlepel sojasaus aan de kook brengen en hierin de asperges in 5 minuten gaarkoken. Ze laten uitlekken. De aspergepunten niet langer dan 3 minuten meekoken. De rest van de sojasaus, het citroensap, het citroenraspsel, suiker en olie mengen. Alles goed door elkaar scheppen en ongeveer ¼ uur laten intrekken.

2 personen

voedingswaarde : 180 kcal p.p.
bereidings- / intrektijd : 20 / 15 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Aziatische keuken / Renate Faller

Geen opmerkingen: