woensdag 21 juni 2017

Anitra con Tagliatelle alla Parmigiana (Italië)

ANITRA CON TAGLIATELLE ALLA PARMIGIANA (EEND MET TAGLIATELLE EN PARMEZAANSE KAAS)

1 eend, schoongemaakt, ongeveer 900 gram
1 ui
1 wortel
1 stengel bleekselderij
100 gram boter
1 laurierblad
250 gram verse paddenstoelen, in plakjes
500 gram gezeefde tomaten
1½ deciliter vleesbouillon
300 gram tagliatelle (of andere lintpasta)
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
zout
peper


Hak de ui, de wortel en de bleekselderij samen fijn en laat het mengsel in de boter kleuren, in een ruime braadpan, samen met de laurier. Doe de eend erbij en braad hem rondom aan op laag vuur. Voeg de paddenstoelen toe en roer om. Doe de gezeefde tomaten erbij en wat bouillon. Zout en peper naar smaak. Doe het deksel op de pan en stoof op laag vuur. Na een uur moet de eend gaar zijn. Snijd hem in stukken en leg deze op warme borden. Kook intussen de pasta beetgaar, meng de tomatensaus en de Parmezaanse kaas erdoor en verdeel de pasta over de borden met de stukken eend.
Direct opdienen.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Echt Italiaans koken / Enzo Rutigliano
Een reactie plaatsen