woensdag 21 juni 2017

Patate arroste (Italië)

PATATE ARROSTE (GEBAKKEN AARDAPPELEN)

Dit is een gerecht dat enkele varianten kent. In principe worden de blokjes aardappel met kruiden gebakken in olijfolie. Dat kan in de pan of in de oven zijn. Heeft men bijvoorbeeld een lamsbout gebraden, dan kunnen de aardappelen in hetzelfde vet in een ovenschaal gebakken worden met wat zout en een takje rozemarijn. Andersom kan men de aardappelen eerst bakken, zoals in het volgende recept, dan laten uitlekken en in het braadvocht van het begeleidende vlees leggen, en zo serveren.

aardappelen naar behoefte
1 takje verse salie (of gedroogd)
olijfolie
1 takje verse rozemarijn (of gedroogd)
1 teen knoflook
zout


Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes, strooi er zout over en bak ze in wat lijfolie, samen met de knoflookteen, de rozemarijn en de salie, op middelhoog vuur. Haal ze uit de pan als ze gaar zijn, laat ze uitlekken, en leg ze in het braadvocht van begeleidend vlees.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Echt Italiaans koken / Enzo Rutigliano

Geen opmerkingen: