woensdag 21 juni 2017

Filetti di Sogliola Gratinati al Pomodoro (Italië)

FILETTI DI SOGLIOLA GRATINATI AL POMODORO (GEGRATINEERDE TONGFILETS MET TOMAAT)

2 middelgrote uien
50 gram boter
400 gram tomaten, ontveld
2 ansjovisfilets
2 opscheplepels visbouillon
600 gram tongfilets
1 bosje peterselie, fijngehakt
2 eetlepels paneermeel
zout
peper


Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uien in dunne plakjes en doe ze in een pan met 40 gram van de boter. Laat ze kleuren en voeg de in stukken gesneden tomaten toe, evenals de in stukjes gesneden ansjovis. Giet de bouillon erbij, zet het vuur hoger en laat 25 minuten koken. Voeg na de kooktijd zout en peper naar smaak toe. Doe een laagje van de saus in een ovenschaal en schik hierop de (ontdooide) tongfilets. Bestrooi ze met de peterselie. Giet de rest van de tomatensaus erover. Bestrooi alles met het paneermeel en verdeel de rest van de boter in klontjes over de schaal. Zet ongeveer 30 minuten in de hete oven tot de bovenkant een mooi bruin korstje heeft gekregen.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Echt Italiaans koken / Enzo Rutigliano

Geen opmerkingen: