woensdag 21 juni 2017

Riblappen met sperziebonen en aardappelen (Marokko)

RIBLAPPEN MET SPERZIEBONEN EN AARDAPPELEN

1,5 kilogram riblappen (met been)
zout
peper
1 glas olijfolie
500 gram geschilde aardappelen
750 gram sperziebonen
500 gram worteltjes
1 bundeltje peterselie en koriander
tijm
rozemarijn
water


Wrijf de riblappen in met peper en zout. Verhit de olie en braad het vlees in 45 minuten om en om bruin.
Voeg blokjes aardappel, de gesneden sperziebonen en worteltjes toe. Doe het kruidenbundeltje, de tijm en rozemarijn erbij.
Giet er tot slot 2 glazen water over en laat het geheel ca. 1 uur sudderen.

4 personen

land : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Marokkaans kookboek / Hachemi Moumen

Geen opmerkingen: