woensdag 21 juni 2017

Filetti di Sogliola con Patate (Italië)

FILETTI DI SOGLIOLA CON PATATE (TONGFILETS MET AARDAPPELEN)

600 gram aardappelen
600 gram tongfilets
¼ liter melk
1 ui, in dunne plakjes
15 gram boter
2 ansjovisfilets, in olie, uitgelekt
zout
peper


Kook de aardappelen in de schil 20 minuten in gezouten water. Giet ze af voordat ze helemaal gaar zijn, pel ze en snijd ze in dobbelsteentjes. Kook de (ontdooide) tongfilets gaar in de melk, giet ze af, maar bewaar de melk. Schik de filets op een serveerschaal en houd ze warm (bijvoorbeeld in een lauwe oven). Laat in een koekenpan de ui kleuren in de boter, voeg de aardappelen en de ansjovisfilets toe. Giet de melk erbij. Strooi er zout en versgemalen peper naar smaak over, en laat nog 15 minuten koken. Bedek de tongfilets met het aardappelmengsel en dien meteen op.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Echt Italiaans koken / Enzo Rutigliano

Geen opmerkingen: