woensdag 21 juni 2017

Rombo alla Crema (Italië)

ROMBO ALLA CREMA (TARBOT IN ROOMSAUS)

800 gram tarbotfilet, schoongemaakt
1 laurierblad
½ ui, fijngehakt
2 deciliter droge witte wijn
2 deciliter visbouillon (vers getrokken of op basis van een visfond)
1 teen knoflook, fijngehakt
5 eetlepels slagroom
50 gram boter
2 pruimtomaten, vruchtvlees kleingehakt
1 bosje peterselie, fijngehakt
peper


Schik de tarbotfilets in een flinke pan met dikke bodem, voeg wat water toe, het laurierblad en de gehakte ui. Breng aan de kook, en houd 20 minuten tegen de kook aan. Schuim geregeld af. Giet ondertussen de witte wijn bij de visbouillon, doe de knoflook erbij en laat op laag vuur langzaam inkoken tot de helft. Roer de slagroom erdoor en na een paar minuten de boter; met kleine klontjes tegelijk, terwijl u steeds blijft roeren. Als de saus mooi homogeen is de tomaten en de peterselie erbij doen en goed mengen. Giet de tarbotfilets af, schik ze in een vuurvaste schaal, bedek ze met de saus en dien op.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Echt Italiaans koken / Enzo Rutigliano

Geen opmerkingen: