GEBAKKEN VIS MET GEMBER
1,75 kilogram rode poon of schelvis
1 eetlepel gemberpoeder
1 ui, fijngehakt of geraspt
1 theelepel cayennepeper
zout naar smaak
plantaardige olie
Maak de poon of schelvis goed schoon en verdeel de vis in moten. Doe de moten samen met de rest van de ingrediënten in een kom, meng alles goed door elkaar en laat het mengsel 15 minuten intrekken.
Verhit een bodem olie in een grote koekenpan en bak de vismoten aan beide kanten licht goudbruin. Schik ze op een schaal en garneer met toefjes peterselie en plakjes tomaat. Dien het gerecht op met gekookte yam, gekookte rijst en salade.
6 personen
land : Ghana
gerechtsoort : visgerecht
bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore
dinsdag 20 juni 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten