dinsdag 20 juni 2017

Tongrolletjes met bosui en kruidensaus

TONGROLLETJES MET BOSUI EN KRUIDENSAUS

Een verfijnd gerecht, deze tongrolletjes waaruit reepjes bosui omhoog steken. Heerlijk met de friszure kruidensaus.

1 takje selderij
5 sprietjes bieslook
1 ei
1 limoen
50 gram boter
zout
peper
1 eetlepel tomatenketchup
2 bosuitjes
4 enkele tongfilets (200 gram)


In kopje selderij en bieslook fijnknippen. Ei splitsen. (Eiwit wordt niet gebruikt.) Limoen wassen. Helft uitpersen. Van andere helft 4 dunne plakjes afsnijden. Plakjes halveren. In kopje boter smelten (onafgedekt, 100%, ½ - 1 minuut). In schenkkan eidooier loskloppen met zout, peper en ½ eetlepel limoensap. Gesmolten boter erdoor kloppen. In magnetron verwarmen (onafgedekt, 100%, 10 seconden). Doorkloppen. Dit herhalen tot gebonden saus ontstaat. Steeds 5 - 10 seconden verwarmen. (Niet te lang verwarmen, anders schift de saus!). Tomatenketchup en kruiden erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Van bosuitjes knolletjes en lelijk blad verwijderen. 1 uitje schuin in dunne ringetjes snijden. Ringetjes op schoteltje leggen. Verhitten (onafgedekt, 100%, 20 seconden). In zeef onder koud water afspoelen. Andere uitjes in lengte in dunne reepjes van ± 5 centimeter snijden. Tongfilets uitspreiden. Bestrooien met zout en peper. Reepjes bosui erop leggen. Oprollen. Rolletjes in schaaltje zetten, zo nodig in midden glas of kopje zetten, zodat rolletjes blijven staan. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Tongrolletjes gaar laten worden (afgedekt, 75%, 1½ - 2 minuten). Saus verwarmen (onafgedekt, 100%, 10 - 20 seconden). Goed doorroeren. Op 2 borden saus scheppen. Tongrolletjes op saus zetten. Garneren met plakjes limoen en ringetjes bosui.

2 personen

voedingswaarde : 330 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip augustus 1988

Geen opmerkingen: