dinsdag 20 juni 2017

Gegrilleerde kalkoenbiefstuk met ananas

GEGRILLEERDE KALKOENBIEFSTUK MET ANANAS

1 eetlepel mosterd
1 eetlepel ananassap (pak)
½ eetlepel olie
2 kalkoenbiefstukjes à 100 gram
zout
peper
2 schijven verse ananas (elk 50 gram)


In een kommetje de mosterd, ananassap en olie door elkaar roeren. Kalkoenbiefstukjes rondom bestrooien met zout en peper en bestrijken met het mosterdmengsel. Minstens 2 uur afgedekt in de koelkast zetten. Schil van schijven ananas snijden. Kern verwijderen.
Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Kalkoenbiefstukjes op het rooster leggen en met een lekbak eronder 10 centimeter onder het grillelement schuiven. Bovenkant in 5 minuten goudbruin grilleren. Kalkoenbiefstukjes keren. Ananasschijven ernaast leggen. kalkoenbiefstukjes in nog 5 minuten gaar en goudbruin grilleren. Ananas halverwege keren. Kalkoenbiefstukjes op twee borden leggen. Ananasschijven schuin erop leggen.
Idee: De ananas die u overhoudt kunt u de volgende dag heel goed verwerken in een nagerecht bij voorbeeld in magere yoghurt of in een fruitsalade.

2 personen

voedingswaarde : 195 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 5 / 120 / 15 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande januari 1989

Geen opmerkingen: