dinsdag 20 juni 2017

Scholfilets met kruidensaus

SCHOLFILETS MET ROMIGE KRUIDENSAUS

50 gram boter of margarine
1 pak gepaneerde scholfilets à 300 gram (diepvries)
5 takjes peterselie
2 takjes selderij
10 sprietjes bieslook
1 zakje Cup à Soup (koninginnensoep)
3 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels koffieroom
1 theelepel citroensap


2 borden voorverwarmen. In een koekenpan de boter verhitten. Scholfilets in 8 minuten goudbruin en gaar bakken. Halverwege keren. Intussen in een kopje fijnknippen: 3 takjes peterselie, selderij en 6 sprietjes bieslook. In een steelpan 1 dl water aan de kook brengen. Met een garde soeppoeder erdoor roeren. Al roerende toevoegen: crème fraîche en koffieroom. Blijven roeren en weer zachtjes aan de kook brengen. Peterseliemengsel en citroensap erdoor mengen. Op de warme borden de scholfilets rangschikken. Saus er half over schenken. Garneren met rest van de peterselie en bieslook. Lekker met aardappelpuree (pakje) en rode bietensalade met zilveruitjes.

2 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande juni / juli 1988
Een reactie plaatsen