donderdag 25 mei 2017

Witlofsalade met aardbeien en kiwi

WITLOFSALADE MET AARDBEIEN EN KIWI

150 gram aardbeien
1 kiwi
4 eetlepels citroensap
2 eetlepels olie
1 theelepel scherpe mosterd
½ eetlepel sinaasappellimonadesiroop
zout
versgemalen peper
1 zak gemengde witlofsalade (200 gram)


Aardbeien wassen, schoonmaken en in plakjes snijden. Kiwi schoonmaken en in plakjes snijden. Plakjes eventueel in vieren snijden. In een kommetje tot een sausje kloppen: citroensap, olie, mosterd en sinaasappellimonadesiroop. Op smaak afmaken met zout en peper.
In slakom luchtig door elkaar scheppen: gemengde witlofsalade, aardbeien, kiwi en sausje. Direct opdienen.
Lekker bij pizza met champignonragout.

2 personen

voedingswaarde : 165 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande mei 1989

Geen opmerkingen: