donderdag 25 mei 2017

Couscous met gehakt

COUSCOUS MET GEHAKT EN BLOEMKOOL

1 ui
½ liter blik doperwten
¼ kleine bloemkool
200 gram couscous (pak)*
zout
1½ eetlepel boter of margarine
200 gram gehakt
peper
1 eetlepel shoarmakruiden (Silvo)
1 teentje knoflook

* Couscous is grove tarwe griesmeel met een neutrale smaak. Het is te koop in pakken van 500 gram van het merk Moyen, verkrijgbaar bij V & D. U kunt de couscous vervangen door 200 gram rijst. Volg dan de gebruiksaanwijzing op het pak.


Ui pellen en fijn snipperen. Doperwten afgieten. Van bloemkool stronk verwijderen. Wassen en in roosjes verdelen. In kom couscous doen. 1/8 liter lauw water met snufje zout erover schenken. Pan voor helft vullen met water. Aan de kook brengen. Couscous in zeef doen. Boven op pan zetten. Water 15 minuten laten koken, zodat waterdamp door couscous komt. Couscous overdoen in kom. Met houten lepel losscheppen. Heet water uit pan erover schenken. Zeef weer op pan zetten. Couscous met water uit kom terugdoen in zeef. Water weer 15 minuten laten koken, zodat waterdamp door couscous komt. Couscous overdoen in kom. Met houten lepel losscheppen. Intussen in andere pan met weinig water en zout bloemkool in 10 minuten gaarkoken. Afgieten. In braadpan boter verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Gehakt toevoegen en in 15 minuten rul bakken. Zout, peper en shoarmakruiden erover strooien. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Bloemkool en doperwten erdoor scheppen. Voorzichtig couscous door gehaktmengsel scheppen. Overdoen in schaal.

2 personen

voedingswaarde : 585 kcal p.p.
bereidingstijd : 1½ uur

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip mei 1983
Een reactie plaatsen