donderdag 25 mei 2017

Rabarbertaart met gember

RABARBERTAART MET GEMBER

1 pak Bastognekoeken (250 gram)
50 gram boter of margarine
½ pot gemberjam (à 450 gram)
750 gram rabarber
2 theelepels citroensap
¾ deciliter rode vermouth
8 blaadjes witte gelatine
2 bolletjes gember
slagroom
(1 theelepel olie om in te vetten)


Met deegroller of in keukenmachine koeken fijn verkruimelen en overdoen in kom. In pannetje boter smelten. Boter en 2 eetlepels jam door verkruimelde koek mengen. Springvorm met doorsnede van 24 centimeter invetten. Kruimelmengsel over bodem verdelen. Opstaande rand van 3 centimeter maken en kruimels op bodem goed aandrukken. Rabarber schoonmaken en wassen. Rabarber in stukjes van 3 centimeter lengte snijden. In pan rabarber, rest van jam, citroensap en vermouth door elkaar roeren. Rabarber in 10 minuten zachtjes tot moes koken. Intussen in kom met ruim koud water gelatine 5 minuten laten weken. Gelatine goed uitknijpen. Van vuur af gelatine al roerend in rabarbermoes oplossen. In 15 minuten iets laten afkoelen. Rabarbermoes over taartbodem uitstrijken. Taart in 2 uur in koelkast laten opstijven. Gemberbolletjes in dunne plakjes snijden.
Taart garneren met toefjes slagroom. Op elk toefje plakje gember leggen.

8 personen

voedingswaarde : 305 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 45 minuten / 2 uur / 5 minuten

gerechtsoort : gebak

bron : Allerhande mei 1993

Geen opmerkingen: