AARDBEIEN-ZWARTE BESSENBOWL
Deze donkerrode bowl tintelt op uw tong door de mousserende wijn erin. Heerlijk fris met halve aardbeien.
500 gram aardbeien
1 limoen
4 eetlepels aardbeienlimonadesiroop
¼ liter zwarte-bessennectar
½ fles droge, mousserende witte wijn (sekt)
Aardbeien voorzichtig wassen, kroontjes verwijderen en halveren. In kom doen. Limoen uitpersen (2 eetlepels sap). Limoensap en limonadesiroop toevoegen. In koelkast in 1 uur door en door koud laten worden. Zwarte bessennectar en wijn in koelkast zetten.
Aardbeien met vocht in (bowl)schaal doen. Zwarte-bessennectar toevoegen. Nogmaals voorzichtig omscheppen. Wijn opschenken. Direct opdienen.
8 personen
voedingswaarde : 080 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd : 10 / 5 / 60 minuten
gerechtsoort : drank
bron : Tip mei 1987, Special Koele zomerdrankjes
donderdag 25 mei 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten