ROERGEBAKKEN BROCCOLI MET MAÏSKOLFJES EN GEMBER
100 gram mini-maiskolfjes
zout
1 stukje verse gember van 2 centimeter of 2 gemberbolletjes
2 teentjes knoflook
300 gram broccoli
½ deciliter bouillon
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sherry
2 eetlepels olie
Maak de maiskolfjes schoon en kook ze in weinig water met zout in 5 minuten beetgaar. Schil de verse gember. Hak de gember en de knoflook fijn. Snijd kleine broccoliroosjes van de stronk. Roer de bouillon, de sojasaus en de sherry door elkaar.
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de gember en de knoflook ½ minuut. Schep de broccoli en de maiskolfjes erdoor en roerbak deze 3 minuten. Voeg het bouillonmengsel toe en verwarm de groente nog 3 minuten tot het vocht verdampt is.
2 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 8 / 8 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 18 mei 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten