donderdag 25 mei 2017

Roergebakken broccoli met maiskolfjes en gember

ROERGEBAKKEN BROCCOLI MET MAÏSKOLFJES EN GEMBER

100 gram mini-maiskolfjes
zout
1 stukje verse gember van 2 centimeter of 2 gemberbolletjes
2 teentjes knoflook
300 gram broccoli
½ deciliter bouillon
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sherry
2 eetlepels olie


Maak de maiskolfjes schoon en kook ze in weinig water met zout in 5 minuten beetgaar. Schil de verse gember. Hak de gember en de knoflook fijn. Snijd kleine broccoliroosjes van de stronk. Roer de bouillon, de sojasaus en de sherry door elkaar.
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de gember en de knoflook ½ minuut. Schep de broccoli en de maiskolfjes erdoor en roerbak deze 3 minuten. Voeg het bouillonmengsel toe en verwarm de groente nog 3 minuten tot het vocht verdampt is.

2 personen

voedingswaarde : 150 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 8 / 8 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Menu 18 mei 1994

Geen opmerkingen: