donderdag 25 mei 2017

Vegetarische stoofpot met perzik

VEGETARISCHE STOOFPOT MET PERZIK

1 grote ui
1 liter blik halve perziken
300 gram sojabrokjes (Reforma)
peper
½ theelepel kruidnagelpoeder
3 eetlepels boter of margarine
2 eetlepels azijn
1 laurierblaadje


Ui pellen en snipperen. Perzik boven kom afgieten en eventueel halveren. Sojabrokjes weken volgens gebruiksaanwijzing. Bestrooien met peper en kruidnagelpoeder. In braadpan boter verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Toevoegen: sojabrokjes, perziksap, azijn, laurierblad en ½ deciliter heet water. Met deksel op pan in 20 minuten gaarstoven. Af en toe omscheppen. Laurierblaadje verwijderen.
Perzik aan sojabrokjes toevoegen. In 10 minuten weer zachtjes verwarmen. Overdoen in schaal. Lekker met spitskool.

4 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 70 / 20 min.

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip mei 1983

Geen opmerkingen: