donderdag 25 mei 2017

Courgette gevuld met kruidig gehakt

COURGETTE GEVULD MET KRUIDIG GEHAKT

2 courgettes (500 gram)
zout
peper
2 tomaten
4 takjes selderij
300 gram gehakt
100 gram geraspte oude kaas
½ theelepel cayennepeper
1 eetlepel tomatenpuree (blikje)
1 eetlepel boter of margarine


Ovenschotel invetten. Courgettes wassen en kroontjes verwijderen. Courgettes in lengte halveren. Met lepel vruchtvlees tot 1 centimeter van rand eruit scheppen. Tot gebruik afgedekt wegzetten. Uitgeholde courgettes bestrooien met zout en peper. Omgekeerd op bord ½ uur laten uitlekken. Tomaten wassen, halveren en zaadjes verwijderen. In stukjes snijden. In kopje selderij fijnknippen. In kom doen: tomaat, 2/3 van selderij, gehakt, kaas, cayennepeper, zout en tomatenpuree. Met vork goed door elkaar mengen. Courgettes hoog opvullen met gehaktmengsel. In ovenschotel zetten. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 200°C. In midden van oven courgettes in 30 minuten gaar en bruin laten worden. Intussen in koekenpan boter verhitten. Hierin vruchtvlees van courgettes en rest van selderij 5 minuten bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Apart bij courgettes geven. Lekker met komkommersalade.

4 personen

voedingswaarde : 360 kcal p.p.
voor- / wacht- / bereidingstijd : 20 / 30 / 40 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip mei 1983

Geen opmerkingen: