donderdag 25 mei 2017

Vegetarische plaatpizza

VEGETARISCHE PLAATPIZZA

1 pak witbroodmix
400 gram Kernhemkaas*
1 grote ui
2 groene paprika’s
1 rode paprika
4 eetlepels bloem
2 theelepels oregano
1 eetlepel olie

* Het raspen van de kas gaat het makkelijkst wanneer hij zo uit de koelkast komt.


In kom deeg maken met witbroodmix volgens gebruiksaanwijzing. Boven kom helft van kaas grof raspen. Andere helft in plakjes snijden. Ui pellen en snipperen. Paprika’s wassen. Halveren en zaadlijsten verwijderen. In stukjes snijden. Bakplaat (40 x 30 centimeter) invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. Met deegroller deeg uitrollen tot rechthoekige lap ter grootte van bakplaat. Op bakplaat leggen. Plakjes kaas erover verdelen. Ui en paprika erover strooien. Bestrooien met oregano. Kaas erover verdelen. Pizza besprenkelen met olie.
Oven voorverwarmen op 225°C. Pizza in 25 minuten gaarbakken. Pizza in 6 stukken verdelen. Lekker met kropsla en tomaat.

6 personen

voedingswaarde : 750 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 30 minuten

gerechtsoort : kaasgerecht

bron : Tip mei 1983
Een reactie plaatsen