donderdag 25 mei 2017

Gemengde salade met artisjokharten en tomaten

GEMENGDE SALADE MET ARTISJOKHARTEN EN TOMATEN

1 blikje artisjokharten (netto 400 gram)
250 gram tomaten
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel (rode) wijnazijn
1 theelepel tijm
1 teentje knoflook
1 eetlepel kappertjes
zout
versgemalen peper
1 ui
1 zak gemengde sla (200 gram)


Artisjokharten in een zeef laten uitlekken en in stukjes snijden. Tomaten wassen en in parten snijden. In een kommetje tot een sausje kloppen: olie, azijn en tijm. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kappertjes erdoor roeren. Op smaak afmaken met zout en peper. Ui pellen en in dunne ringen snijden.
In een kom luchtig door elkaar scheppen: gemengde sla, stukjes artisjokhart en ¾ deel van sausje. Salade garneren met tomaatpartjes en uiringen. Rest van sausje over tomaatpartjes sprenkelen. Direct opdienen.
Lekker bij pizza met drie soorten kaas.

2 personen

voedingswaarde : 275 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande mei 1989
Een reactie plaatsen