donderdag 25 mei 2017

Posteleinstamppot met noten

POSTELEINSTAMPPOT MET NOTEN

1½ kilogram aardappelen
500 gram postelein
100 gram gezouten cashewnoten
zout
1 eetlepel boter of margarine
2 deciliter melk
peper
1 theelepel nootmuskaat


Aardappelen schillen en wassen. Tot gebruik onder water zetten. Uit postelein lelijke blaadjes verwijderen. In ruim water wassen. In vergiet laten uitlekken. Op plank grof snijden. Noten grofhakken, 6 achterhouden voor garnering.
In pan aardappelen met weinig water en zout in 20 minuten gaarkoken. Afgieten en fijnstampen. Boter toevoegen. Al roerende zoveel melk toevoegen tot stevige puree ontstaat. Postelein en gehakte noten erdoor roeren. In 2 minuten door en door heet laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in schaal. Nootmuskaat erover strooien. Garneren met noten.

4 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 30 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip mei 1982

Geen opmerkingen: