donderdag 25 mei 2017

Meloen-ananasbowl

MELOEN-ANANASBOWL

1 kleine ogenmeloen
½ ananas
2 kiwi’s
½ limoen of citroen
(6 takjes mint)
½ blik lychees (netto 310 gram)
1 fles droge witte wijn
5 flesjes dry ginger ale à 18 centiliter


Meloen halveren. Met lepel zaadjes eruit scheppen. Met meloenbolletjeslepel bolletjes uit vruchtvlees steken. Ananas in plakken snijden en dik schillen. Zwarte pitjes en harde kern eruit snijden. Ananas in stukjes snijden. Kiwi’s dun schillen en in plakjes snijden. Limoen uitpersen. In schaal doen: meloenbolletjes, ananasstukjes, kiwi, limoensap, (3 takjes munt), lychees en sap en witte wijn. Voorzichtig door elkaar roeren. Afgedekt in koelkast in 2 uur door en door koud laten worden.
(Takjes mint verwijderen.) In (bowl)schaal vruchten met vocht schenken. Ginger ale toevoegen. (Garneren met rest van verse takjes mint.)

15 personen

voedingswaarde : 140 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd : 30 / 1 minuten / 2 uur

gerechtsoort : drank

bron : Tip mei 1987, Special Koele zomerdrankjes

Geen opmerkingen: