donderdag 25 mei 2017

Rode linzensalade met veldsla en waterkers

RODE LINZENSALADE MET VELDSLA EN WATERKERS

150 gram rode linzen
zout
2 bosuitjes
50 gram veldsla
50 gram waterkers
¼ komkommer
½ deciliter appelsap
1 eetlepel appelazijn
2 eetlepels notenolie
1 theelepel (kruiden)mosterd
vers gemalen zwarte peper
50 gram cashewnoten


Spoel de linzen in een zeef onder koud water goed af. Kook ze in ruim kokend water met zout 4 - 5 minuten. Giet de linzen af en laat ze in een gesloten pan 5 minuten nagaren. Snijd intussen de bosuitjes in ringetjes. Was de veldsla en de waterkers en verwijder de worteltjes en grove steeltjes. Snijd de komkommer in plakjes en snijd deze in vieren. Roer in een slaschaal een dressing van het appelsap, de azijn, de olie, e mosterd, zout en peper. Schep de warme linzen door de dressing. Laat de salade afkoelen.
Schep de veldsla, de waterkers, de komkommer en de noten door de linzensalade. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Lekker met geroosterde pitabroodjes.

2 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 3 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Menu 18 mei 1994

Geen opmerkingen: