vrijdag 28 november 2014

Sopa de Castanhas (Portugal)

SOPA DE CASTANHAS (KASTANJESOEP)

500 gram kastanjes
2 grote aardappelen
2 ½ liter bouillon
1 ui, fijngehakt
1 eetlepel boter
¼ liter melk
geroosterd brood


Pel de kastanjes. Leg ze vervolgens even kort in kokend water, dan laat ook dun tweede, dunne velletje los. Verwijder deze velletjes. Snijd de aardappelen in dobbelstenen.
Breng de kastanjes en aardappelen met de bouillon aan de kook. Fruit in een koekenpan de fijngesnipperde ui in een lepel boter goudbruin en doe deze ook in de soep. Pureer de soep met een mixer als de kastanjes gaar zijn. Giet de soep terug in de pan, voeg de melk toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Serveren met geroosterd brood.

4 personen

gebied : Portugal
gerechtsoort : soep

bron : De Portugese keuken : 200 Verrukkelijke oorspronkelijke recepten / Márcia Zoladz

Geen opmerkingen: